ffkes een update
Door: Vincent
Blijf op de hoogte en volg Vincent
23 Oktober 2008 | Nederland, Amsterdam
weer even een update :)
na de orkaan Omar hebben we 2dagen geen stroom gehad, althans wij, tot op de dag van vandaag heeft nogsteeds niet iedereen stroom, hier op het werk draaien we nu op een generator. en man wat ben ik blij dat ik een laptop heb haha, soms valt het stroom hier oppeens uit en minuut later gaat het weer aan, dan heeft de generator kuren. dan loopt het halve kantoor te balen dat ze de bestanden niet opgeslagen hebben en zit ik nog mooi op mun laptop te knooien zonder dat die uitgaat :) ideaal dus.
wat betreft de schade van omar, je hebt er al aantal foto's ervan kunnen zien. Het eiland is weer langzaam aan het herstellen maar een aantal strandtenten zijn van de kaart geveegt. De grootste schade is nog bij de mega-club BLISS, ze waren voor $800.000 verzekerd ALS ze goede voorbereidingen voor de storm getroffen hadden, er gaan verhalen rond dat ze dat niet gedaan hadden en naar de centen kunnen fluiten. De opgelopen schade is getaxeerd rond de $1.500.000 dus denk dat het nog wel even gaat duren voordat de deuren van BLISS weer open gaan.
Wat ook erg jammer is, is dat het restaurant waar ik het uithangbord en de menukaarten zou ontwerpen ook hard getroffen is door de storm. De zee is daar letterlijk naar binnen gestroomt en alles is kapot, heb het echt te doen met die eigenaar. Vooral nu ik weer dat hij 10 jaar geleden als strandstoelen verkoper begonnen is om wat centjes te verdienen en vervolgens een kleine pizza zaak begonnen is en dit zijn eerste grote project was, wat vorige week open zou gaan :( en nu kan hij bijna weer bij start beginnen.
gisteren is het eerste cruise schip weer langsgekomen en vandaag liggen er 4 van die joekels in de haven, ga ik vanmiddag mooi foto's van maken :) zag ze vanmorgen allemaal langs ons huisje varen:)
oke genoeg over de orkaan nou, hier korte samenvatting:
_________________________________
Er zijn windkrachten van orkaan categorie 3 gemeten, veel schade, grote beleving, heb ook nog een palmboom voorbij zien vliegen toen we aan het schuilen waren, en paar dagen geen stroom/water.
_________________________________
Op mijn stage gaat het ook allemaal nog goed, heb het wel erg druk met vormgeven van t-shirts, posters, menu kaarten en "sell-sheets". Echt bizar, ik heb even een "sell-sheet" gemaakt voor de verkopers om bij de klanten achter te laten van een fles Dom Perignin, en man wat is die champagne DUUUR namelijk $35.000....dus ik vragen van goh is dat een spelfout? nee hoor.
als ik zo'n fles verkoop krijg ik $1000 van ze. dus plaats je bestelling maar onderaan dit bericht haha :)
heb afgelopen weekend weinig de kans gehad om het eiland rond te rijden enzo omdat de auto wederom kuren had. was iets met de accu, die laadt niet goed op. hele weekend gedoe gehad omdat ze het niet konden maken en ze geen nieuwe auto meer voor ons hadden. maandag avond hebben we de nieuwe pas gekregen, maar ze geven ons wel 2 extra dagen huur gratis dus dat is wel weer netjes.
Ik heb maandag nog geholpen met het maken van een halloween decoratie in de supermarkt, is erg mooi geworden en zal er nog wel een foto van maken wanneer ik er weer kom :) zijn we wel lekker van 3uur 's middags tot 8uur 's avonds mee bezig geweest, veel over uren dus haha.
dinsdag ben ik 's avonds met stefan naar de soggy dollar bargeweest, een openlucht "disco". was echt enorm rustig wat het normaal dus niet is maar was wel gezellig. weer de vaste groep stagaires uit holland tegen gekomen, die daar bijna iedere avond zijn. vervolgens zijn we doorgereden naar de sun-set bar en BLISS om te kijken of ze al bezig zijn met het herstellen van de schade. bij de sun-set brandde alweer lampjes maar de bar was nog dicht, er lag veel hout klaar dus denk dat de sun-set over week of 2 wel weer klaar is. bij de bliss was al wel de hele parkeerplaats weer leeggemaakt maar er was nog geen teken van leven.
vervolgens zijn me maar weer naar huis gereden om vervolgens ons de dag erna een uur te verslapen niet echt handig. nu we toch te laat waren zijn we direct langs mamma jang-fu geweest :p zo noemen we de chinees die de was doet. normaal is de was dezelfde dag nog klaar maar nu kunnen we het vanmiddag pas ophalen. mamma aronne is daar toch wat sneller in haha :)
wat betreft het weer hier, het is warm (32graden), veel zon, weinig regen.
En, HET IS BIJNA WEEKEND haha :) ga ik mooi het eiland rondcrossen met mun autootje :)
en mijn grote nicht Mirjam is morgen jarig :D alvast gefeliciteerd he en nog vele jaren =)
Oke, en nu ga ik weer aan het werk.
Het gaat jullie goed.
Groetjes uit St Maarten,
The Friendly Island.
23 Oktober 2008 - 16:36
Pa:
Nog bedank voor het ontwerpje we gaan hiermee verder, ga maar weer lekker feesten in het weekend, al is het wel afzien dat bijna "alle" strandtenten weggewaaid zijn groetjes -
23 Oktober 2008 - 18:34
Marije:
Wat een spannende verhalen weer. Beetje jammer dat al je favoriete tenten kapot zijn. Aankomend weekend ga ik het uitgaansleven in Tamale onveilig maken. Ben benieuwd hoe dat bevalt :P..
kuss -
23 Oktober 2008 - 21:24
Kimberly:
poeh poeh, $1000 is niet niks! Jij komt terug als een rijke stinkerd!! haha
wel jammer voor die kerel die net z'n boel een beetje op orde had en nu weer onderaan moet beginnen :s maar dankzij jouw 'reclame' word hij natuurlijk de 'hipste' tent na de orkaan :p
xx Kimberly
24 Oktober 2008 - 12:19
Irene:
Na een weekje vakantie eerst eens kijken op de blog of Vincent de orkaan overleefd heeft en gelukkig, je bent niet weggewaaid. Alleen wel jammer dat je kroegen nu verdwenen/vernield zijn. Jou kennende heb je vast al voldoende alternatieven gevonden.
Wie weet hoeveel werk je dit weer zal geven. Al die tenten hebben jouw hulp vast hard nodig om de zich weer op de kaart te zetten. Succes ermee en veel plezier.
p.s. Die auto van je is volgens mij wel een maandagexemplaar geweest, wat een pech elke keer zeg. Je zou haast gaan fietsen, die doen het altijd!! -
25 Oktober 2008 - 09:23
Jordi:
mooi die verhalen bro!! maaruh, wat irene zei: mje zou beter met de fiets gaan... zou ik ook maar nie doen!!:P jij met je lekke banden... moet je telkens plakken hahahahaha
joooo broo -
30 Oktober 2008 - 17:09
Jos:
Doe mij maar een flessie, WAAAT